Kroppspress

Jeg blir skremt. Hvordan dagens samfunn har blitt. Hvor store krav som stilles. På skolene og fra vennegjengen. Generelt fra alle distanser. Alt skal være så fint og flott. Du skal ha gode karakterer, og du må se bra ut. Du må ha den nyeste mobiltelefonen, eller så er du ikke kul nok. Merkeklær er jo også selvfølgelig ett must. Du må overhode ikke møte opp på skolen i klær fra cubus eller H&M. Da blir du sett ned på. Da er du ikke bra nok. Også må du ikke glemme å ha på 10 lag med sminke i tryne. Det er viktig at den ene kvisa du har i ansiktet ikke synes. Det er helt krise hvis det skjer.

Jeg lurer på hvordan dette vil utvikle seg. Hva vil skje om 5 år? 10 år? Dette blir nok bare verre og verre. Bare se på Sophie Elise. Hun skal liksom stå frem som ett godt eksempel. Være ett godt forbilde for andre unge mennesker. Er hun egentlig ett godt forbilde? Hun har tatt plastisk kirurgi. Noe jeg er i mot. Hvorfor kan vi ikke bare være fornøyd med den kroppen som vi har blitt skapt? Godta oss selv, og akseptere at vi er ulike. Jeg har ikke noe imot Sophie Elise som person sånn generelt, for hun gjør utrolig mye bra. Men det er også mye jeg misliker. Nettopp fordi at forbildet hun ønsker å fremstå med ikke er ett godt eksempel for unge som vokser opp i dagens samfunn.

Det er ikke rart at folk sliter psykisk, og har dårlig selvtillit. Slik samfunnet har blitt. Det stilles for høye krav. Hva tror dere unge ungdommer  tenker om seg selv, når de ser seg selv i speilet? De føler seg stygge, ikke pene og rett og slett ikke bra nok. Kanskje er de misunnelige på ei venninne eller venn, for de har merkeklær, eller så er de perfekt sminket. Kanskje har hun/han den nyeste iphonen også.

Dagens ungdom må lære seg å gi mer faen. Akseptere seg selv for den man er. Ikke ha fokus på merkeklær, men lære å like å gå med de klærne man har. Man trenger ikke heller ha den dyreste og fineste mobilen for å bli likt. Det er det indre som teller. Personligheten din. Det er også helt greit om du ikke har de beste karakterne på skolen. Du er bra nok akkurat som DU er! 

Charlotte

0 visninger0 kommentarer

Personvern / Betingelser

Copyright 2020 - Charlotte Hagen- All Rights Reserved

Org nr: 925 888 737