Ensomhet


Jeg tror ensomhet er noe alle kan føle på en eller annen gang i livet. Selv har jeg følt å kjenne på ensomheten opptil flere ganger. Mange har dessverre ikke ett nettverk rundt seg, og blir sittende alene over lang tid. Dette unner jeg ingen. Det er nok en forskjell på det å være alene, og det å være ensom. Jeg følte meg mye mer ensom før, enn nå. Jeg har vært vant med å være mye alene i mange år, så jeg har lært å like det. Funnet hobbyer jeg ikke er avhengig å ha med andre på.

Ensomhet, og det å være alene over lengre tid er ikke sunt for noen. Jeg tror det er viktig med en balanse mellom det å være alene, og ha noen rundt seg å være sosial med. Nå er det jo forskjell på ett menneske som har valgt å være for seg selv, og en ensom person som ønsker å ha et forhold til andre, men som mangler det også.

Når jeg slet psykisk, og var på det verste stengte jeg meg inne. Senere, de siste årene, så har jeg lært å ha en balanse mellom det å være alene og det å være sosial. Jeg merker hvor viktig det er å ha noen rundt meg å prate med.  Nå har jeg jo en sønn som holder meg med selskap, men når jeg var alene, og jeg ble værende hjemme. Det var da de depressive tankene kom, og alt ble bare verre.

Mange er dessverre alene på høytider også. Jeg synes så utrolig synd på dem. Det unner jeg ingen. Å sitte alene på julaften, for eksempel, det må være forferdelig grusomt.  Hadde jeg hatt muligheten, så skulle jeg ha hjulpet alle som satt ensom og forlatt.

Jeg tror alle kan bli flinkere til å se seg rundt, og kanskje si hei til folk som for eksempel står alene. Det er så lite som skal til. Ett smil er nok! Alle kan bli flinkere til å kontakte familie, venner og kjente også. Høre om de har det bra.

I fellesskap er det viktig at vi kan ta vare på hverandre. Også de som er ensomme, og ikke har noen rundt seg!

2 visninger0 kommentarer

Personvern / Betingelser

Copyright 2020 - Charlotte Hagen- All Rights Reserved

Org nr: 925 888 737