Avhengighet av sosiale medier

Hvorfor er det ingen som skjønner det? Hvorfor er det ingen som forstår at det er skadelig å være på sosiale medier på lang sikt? Greit, det er enkelt. Jeg skjønner det er veldig bra på mange måter, men allikevel er det veldig avhengighetsskapende. Det er sånn dagens teknologi har blitt. Men hvorfor har det blitt sånn? Hver dag legger folk ut bilder av seg selv, og livet sitt. De deler gjerne bare det «perfekte» liv, men det er jo ikke egentlig sånn det er. Ingen liv er rosenrødt, og bare fylt med glede og latter. Man møter faktisk på nedturer. Hvor man er deppa, trist og møter utfordringer som kan være vanskelige. Det er nemlig det som kalles å være ett menneske. Folk deler det «perfekte» liv for å få aksept. Aksept på at de er bra nok. Bra nok akkurat som de er.

Da jeg vokste opp fantes ikke facebook, snapchat eller instagram. Da gikk vi fra dør til dør, og banket på til hverandre. Vi fant på ting sammen, og hadde det koselig. Vi var sosiale sammen i form av lek og moro. Sommer som vinter. Jeg husker jeg var ute fra morgenen til kvelds.

Skal vi kontakte noen nå, så skjer det over nettet. Det kan skje via messenger som hører til facebook, eller så tar man ett bilde, og sender det på snapchat. Eller man kontakter hverandre på andre sosiale kanaler.

Jeg synes det er skremmende dette med sosiale medier. Hvor lett det er å være avhengig. For min del føler jeg at jeg må være pålogget hele tiden, for folk forventer å få ett svar hvis noen sender deg en melding, trykker liker eller legger igjen en kommentar. Tenk om jeg går glipp av noe!? Tenk om jeg ikke får med meg det nyeste bildet og innlegget som personer som inspirerer meg deler? Det hadde jo vært krise! Det har sånn dessverre har blitt.

Hvordan vil dette utvikle seg? Det er jo ikke rart at ungdom sliter med å bli akseptert, og hvor det kreves mer av ungdommer. For har du ikke de kuleste merkeklærne, og ikke er oppdatert på sosiale medier, da er du ikke bra nok. Jeg skjønner godt at flere og flere sliter mer og mer psykisk, for det stilles altfor mange krav på ulike arenaer. Det er nok absolutt sånn på sosiale medier også!

2 visninger0 kommentarer

Personvern / Betingelser

Copyright 2020 - Charlotte Hagen- All Rights Reserved

Org nr: 925 888 737