Hva er meningen med livet?

Jan 05, 2022

Det tok meg mange år å finne ut. Jeg tror jeg har funnet ut av det nå. Livet gir i hvert fall mer mening nå enn før. Jeg sliter ikke psykisk lenger, og føler meg stort sett glad og positiv hele tiden. Det er en veldig deilig følelse å kjenne på.

Når jeg slet psykisk, så var alt ganske svart. Jeg så ikke vitsen med å leve. Ingenting ga mening. Men etter at jeg ble mamma, så har livet mitt blitt mer meningsfullt. Det å ha blitt mamma har gjort meg mer voksen, og jeg har det i dag veldig fint. Selvfølgelig, så er det alltid noe jeg kan jobbe med, for at jeg kan få det enda bedre. Sånn er det jo alltid. Man lærer så lenge man lever, og det er alltid noe jeg kan bli flinkere på.

Jeg er flink til å sette pris på det jeg er takknemlig for. De små tingene i hverdagen. Det som betyr noe. Det kan være så lite, men også noe stort. Jeg bruker også mye tid til å gjøre ting jeg liker å drive med. Jeg er generelt ganske kreativ, så jeg liker å gå inn i min egen lille boble. Skrive, lese bøker, ta litt bilder og går meg gjerne en tur i skogen iblant. Jeg har blitt flinkere til å være ute i skogen, både alene og med Nicklas. Skogen gir meg en indre ro. Det gir meg energi.

Har du funnet meningen med livet ditt? Hvis du ikke har det, så skal jeg nå dele noen spørsmål med deg som du kan reflektere over. Kanskje det kan hjelpe deg litt med å finne ut hva meningen med livet er for deg?

Tenk gjerne over dette:

1. Hva er viktig for deg i hverdagen din? Det kan f.eks være at du må ha kaffe om morgenen, og at det er viktig for deg. Eller det kan være å gå en tur hverdag, fordi det gjør godt for kropp og sjel.
Tenk gjerne over hvordan en typisk hverdag ser ut for deg. Hva gjør du i løpet av dagen? Hva setter du pris på og verdsetter?

2. Setter du av tid til hobbyer og interesser? Hva liker du å drive med? Setter du av tid til å gjøre det du har lyst til?

Jeg synes det er viktig å sette av tid til det man liker å gjøre. Det gir energi, og det er gøy å gjøre det man liker å drive med.

3. Er du flink til å sette av tid til deg selv? Setter du av tid til deg selv, hvor du kan være bare deg? Kanskje bare det å ta en god varm dusj er noe du verdsetter i hverdagen din. Eller unne deg en time massasje. Det kan være så mye.

Det er viktig og ikke glemme seg selv i en travel hverdag.

Her fikk du 3 spørsmål du kan tenke over. Det er ikke sikkert du kommer så mye lenger, men prøv å reflektere hva som er viktig og betyr noe i din hverdag. Er det familien? Ha gode venner? Være sosial sammen med andre?

Hvis du ikke helt har funnet meningen med livet, så håper jeg en dag at du gjør det. Livet er nemlig ganske fantastisk. Det er fantastisk å leve :)